Vodafone voegt HD Voice toe aan 3G-netwerk

markt_spelersVodafone-klanten met een geschikt toestel kunnen vanaf vandaag bellen met HD-geluidskwaliteit. Vodafone maakt HD Voice gratis beschikbaar, waardoor klanten een veel betere geluidskwaliteit ervaren.

De HD Voice techniek, of Wideband-geluid (AMR-WB) heeft een uitgebreider frequentiebereik en herkent hoge en lage tonen in stemmen beter. Ook worden achtergrondgeluiden onderdrukt. Het resultaat volgens Vodafone: levensecht stemgeluid en een veel betere gesprekskwaliteit wanneer gebeld wordt vanuit een rumoerige omgeving, zoals de auto of een feestje.

Vodafone-klanten die bellen én gebeld worden op het Vodafone 3G-netwerk, bellen met HD Voice als hun mobiele telefoon dat ondersteunt. Dat zijn vrijwel de meeste recente smartphones. Het landelijk beschikbaar stellen van HD Voice is onderdeel van fase 2 van het #FastForward-programma. Met #FastForward innoveert Vodafone zijn netwerk voor technologieën zoals 4G en verbetert daarnaast het netwerk voor 2G en 3G.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.