Microsoft: ‘marktaandeel Windows Phone met 91 procent gegroeid’

markt_spelersHet marktaandeel van Microsofts besturingssysteem Windows Phone, bedoeld voor gebruik in smartphones en tabletcomputers, is het afgelopen jaar met 91 procent gegroeid. In tien landen heeft Windows Phone inmiddels 10 procent marktaandeel. Dat heeft Microsoft-COO Kevin Turner maandag bekendgemaakt op de Worldwide Partner Conference die het softwarebedrijf momenteel in Washington houdt.

Windows Phone zou bovendien in veertien landen de tweede plaats in de lijst met meest gebruikte besturingssystemen hebben, en meer smartphones verschepen dan Apple. Microsoft voegt eraan toe dat Windows Phone momenteel het snelst groeiende mobiele besturingssysteem is. Onlangs voorspelde marktvorser Gartner een wereldwijd marktaandeel van 10 procent voor Windows Phone in 2018.

Volgens recent onderzoek van het Nederlandse marktonderzoeksbureau Telecompaper ligt het marktaandeel van Windows Phone in Nederland op 6 procent, waarmee het flinke achterstand op concurrenten iOS (23 procent) en Android (71 procent) heeft.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.