ZTE verwacht hogere halfjaarwinst

markt_spelersDe Chinese telecom- en netwerkleverancier ZTE heeft zijn winstverwachting voor de eerste helft van 2014 verhoogd. De naar boven bijgestelde prognose is onder andere gebaseerd op de ‘substantieel aantrekkende markt voor 4G-netwerkinfrastructuur in Azië’, aldus het bedrijf in een officieel bericht dat het naar zijn aandeelhouders heeft verstuurd.

In april dit jaar dacht ZTE nog een halfjaarwinst van tussen de 800 miljoen en 1 miljard Chinese yuan renminbi, in euro’s respectievelijk 95 miljoen en 118 miljoen, te kunnen scoren. In de jongste verwachtingen is dat echter verhoogd naar ‘tussen de 1 miljard en 1,15 miljard yuan renminbi’ (136 miljoen euro). Mocht het Chinese bedrijf inderdaad op de hoogste winstraming van 136 miljoen euro uit kunnen komen, dan zou het een groei van 271 procent ten opzichte van dezelfde periode in het voorgaande jaar betekenen.

“In de eerste zes maanden van 2014 hebben wij zowel de kosten als het operationeel management verder geoptimaliseerd. Mede hierdoor zijn wij in staat gebleken meer marge te realiseren bij het afsluiten van verkoopcontracten buiten China”, zo stelt ZTE in de officiële berichtgeving naar zijn aandeelhouders. In de Chinese thuismarkt heeft het bedrijf weten te profiteren van de verdere uitrol van 4G-netwerkinfrastructuur door lokale operators zoals China Mobile, China Unicom en China Telecom. De drie operators betrekken de noodzakelijke hard- en software voor de 4G-infrastructuur bij ZTE. Daarnaast zegt de netwerkleverancier te profiteren van de 4G-uitrol in andere landen, zoals India en Japan.

ZTE levert daarnaast ook een reeks mobiele telefoons. Daar maakt het bedrijf - naar eigen zeggen - eveneens een groeispurt door. Volgens ZTE zal de verkoop van mobiele telefoons eind 2014 goed zijn voor circa 40 procent van de totale concernomzet. De fabrikant denkt de groei-ambities op het gebied van mobiele telefoons onder andere te kunnen realiseren door de introductie dit jaar van multiband LTE-smartphones.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.