Apple en IBM slaan handen ineen

markt_spelersApple en IBM hebben afgelopen dinsdagavond een exclusieve samenwerking op het gebied van enterprise mobility aangekondigd. Onderdeel van de samenwerking is de IBM MobileFirst for iOS-strategie, waarbij het ICT-concern zijn software en diensten beschikbaar gaat maken voor iPhone en iPad.

De kersverse samenwerking bestaat onder meer uit de ontwikkeling van enterprise apps waarmee IBM’s Big Data en data-analyse tools beschikbaar komen voor gebruik op iOS. Verder zal IBM zijn clouddiensten optimaliseren voor iOS en zal Apple zijn Apple Care dienst uitbreiden met ondersteuning voor enterprises.

Tevens gaat IBM iOS-apparaten, zoals de iPhone en de iPad, aan zijn zakelijke klanten leveren. Apple hoopt met de samenwerking een flink marktaandeel op de zakelijke markt te pakken. In het bewuste marktsegment was voorheen de Canadese fabrikant BlackBerry nagenoeg oppermachtig.

Apple-CEO Tim Cook noemt de samenwerking ‘radicaal’:

“Voor het eerst in de geschiedenis maken we IBM’s Big Data analysesoftware beschikbaar voor iOS-gebruikers. Hiermee boren wij we een enorme nieuwe markt voor Apple aan. Dit is een radicale stap voor de enterprise-markt, en iets dat alleen Apple en IBM kunnen leveren.”

De eerste IBM enterprise-apps moeten dit najaar verschijnen, in de loop van 2015 volgt een groter aanbod.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.