Britten omarmen 4G

business_trendsHet aantal gebruikers van 4G/LTE, de snellere opvolger van de 3G-netwerkinfrastructuur voor mobiele (data)communicatie, is in Groot-Brittannië opgelopen tot zes miljoen, circa acht procent van het totale aantal actieve mobiele abonnementen in het land. Dat stelt de Britse telecomwaakhond Ofcom in zijn jongste rapportage over de telecommarkt in het Verenigde Koninkrijk.

Eind maart 2013 waren er in Groot-Brittannië nog maar 318.000 4G-abonnees en een 4G-aanbieder (operator EE) actief. Inmiddels is dat aantal, zowel operators als abonnee, sterk gestegen. Telecomwaakhond Ofcom stelt dat er eind maart 2014 al zes miljoen mensen via een 4G-abonnement mobiel het internet op gingen. Tegelijkertijd signaleert de overheidsinstantie dat de totale omzet in de Britse telecommarkt stevig is gedaald ten opzichte van vorig jaar: van 39,3 miljard pond in 2013 naar 38,6 miljard nu.

Devices

Ofcom meldt verder in zijn meest recente verslag dat het gemiddelde Britse huishouden inmiddels over vier met het internet verbonden apparaten beschikt. Daarbij zijn laptops nog immer het meest populair: 63 procent. De mobiele pc’s worden echter op de voet gevolgd door de smartphone (61 procent). Tabletcomputers zijn eveneens in opmars bij de Britse consument. Anno 2014 heeft 44 procent van de Britse huishoudens een dergelijk apparaat, een verdubbeling ten opzichte van 2013.

Internettoegang is in Groot-Brittannië, zo blijkt uit de Ofcom-cijfers, nog steeds in grote mate een kwestie van vaste verbindingen (73 procent van de huishoudens). Het aandeel ‘breed bandaansluitingen’ (snelheden hoger dan 30 Mbps) is daarbij met 58 procent gestegen naar een totaal van 6,1 miljoen stuks. De mobiele toegang tot het internet maakt in de UK een stevige inhaalslag: inmiddels is 59 procent van de huishoudens ook mobiel aan de slag met het internet.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.