Omzet Mitel verdubbelt dankzij Aastra-overname

markt_spelersDe Canadese telecommunicatiespecialist Mitel heeft het tweede kwartaal afgesloten met bijna een verdubbeling (97 procent) van de omzet ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat is met name te danken aan de inlijving van branche- en landgenoot Aastra. De nettowinst is echter danig geslonken ten opzichte van 2013.

In het tweede kwartaal van 2014 heeft Mitel een omzet weten te boeken van 288,7 miljoen Amerikaanse dollars, in dezelfde periode vorig jaar was dat nog 146,6 miljoen. De nettowinst bleef dit keer echter steken op 800.000 dollar, terwijl er in het tweede kwartaal van 2014 nog 2,7 miljoen onder aan de streep overbleef. Volgens het bedrijf is de daling van de nettowinst grotendeels op conto te schrijven van ‘integratiekosten’ gemaakt na de overname van branchegenoot Aastra.

Volgens Richard McBee, CEO Mitel, ligt het nieuwe, geconsolideerde, bedrijf goed op koers. Hij ziet met name de groei van het aantal afnemers van Mitels cloud-telefonie oplossing als ‘zeer positief’. Aan het einde van het tweede kwartaal dit jaar stond de cloud-teller op 754.045 ‘cloud seats’ wereldwijd, een fikse stijging ten opzichte van 2013 (431.886 cloud seats). De gemiddelde omzet per maand per cloud-gebruiker daalde echter wel in 2014, zij het in geringe mate: van 48 dollar in 2013 naar 47 dollar nu. Mitel verwacht het derde kwartaal van zijn lopend boekjaar af te kunnen sluiten met een omzet van 261 tot 276 miljoen dollar.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.