Blackberry komt met Z20 en Classic

markt_spelersSmartphone-fabrikant BlackBerry zal nog dit jaar twee nieuwe telefoons introduceren. Het duo komt bovenop de al eerder uitgelekte vierkante smartphone die de modelnaam ‘Passport’ meekrijgt. Dit stellen bloggers van de website BlackBerry Empire in een bericht.

Naar verluidt, komt BlackBerry in 2014 met de Z20, een opvolger van de Z10-smartphone. Dat was het eerste apparaat dat in 2013 met het besturingssysteem BlackBerry OS 10 werd uitgevoerd. Nadere technische details zijn niet voorhanden, aldus BlackBerry Empire.

Daarnaast zou het Canadese bedrijf van plan zijn om een BlackBerry ‘Classic’ op de markt te brengen. Deze moet aan de onderkant van de productlijn een plekje krijgen. BlackBerry heeft hier overigens zelf al eerder de nodige informatie over vrijgegeven. De ‘Classic’ wordt uitgevoerd met het OS 10-besturingssysteem en zal het gebaseerd zijn op een dualcore processor (1,5 GHz klokfrequentie) van fabrikant Qualcomm. Ook krijgt het apparaat 2 GB werkgeheugen mee.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.