ZTE ziet halfjaarwinst meer dan verdubbelen

markt_spelersDe Chinese netwerk- en smartphoneleverancier ZTE heeft zijn nettowinst in de eerste zes maanden van 2014 met 264 procent zien toenemen. Onderaan de streep heeft het bedrijf 1,13 miljard yuan (circa 138 miljoen Amerikaanse dollars) overgehouden.

Terwijl de omzet in de eerste zes maanden van 2014 met 2,7 procent naar 19,3 miljard yuan (2,35 miljard dollar) steeg, heeft de nettowinst van ZTE met een groei van 264 procent ten opzichte van 2013 een duizelingwekkende vlucht naar boven laten zien. De rooskleurige halfjaarresultaten zijn met name toe te schrijven aan de grote belangstelling voor 4G-hardware en –software van operators in de Chinese thuismarkt, aldus ZTE. De afzet in China is goed voor 51,09 procent van ZTE’s operationele omzet. De internationale verkoop bleef in de afgelopen zes maanden achter, zo blijkt uit de cijfers van het bedrijf. ZTE rapporteert een daling met 1,7 procent van de omzet behaald buiten de thuismarkt.

Voor ZTE blijkt de verkoop van netwerkoplossingen aan operators en grootzakelijke organisaties op dit moment de meest lucratieve bezigheid. De divisie die zich met die activiteiten bezig houdt, wist in de afgelopen zes maanden een omzet van 21,8 miljard yuan te boeken, 14,6 procent meer dan in 2013. De resultaten behaald door de verkoop van smartphones en andere mobiele apparatuur zijn minder positief. ZTE verkocht in het afgesloten halfjaar voor 10,4 miljard yuan aan dergelijke apparaten, een daling van 16,5 procent. Volgens de fabrikant is dat in belangrijke mate te wijten aan de teruglopende belangstelling in China voor 3G-telefoons.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.