Topman Ziggo vertrekt

markt_spelersVolgens de Financial Times wordt de 51-jarige Obermann bij Warburg Pincus verantwoordelijk voor het binnenhalen van investeringsdeals in de telecomsector. De investeringsmaatschappij heeft in 2013 nog een kapitaalronde gemaakt waarin het 11,2 miljard Amerikaanse dollars aan fondsen wist binnen te halen. Warburg Pincus was tot de beursgang van Ziggo één van de grootaandeelhouders van de kabelmaatschappij.

Het nieuws over de nieuwe baan van de Duitse René Obermann komt niet als een volslagen verrassing. Daags na de aankondiging van de overname van Ziggo door UPC kondigde Obermann al aan dat hij op zou stappen na het afronden van de transactie. Dat zou in oktober dit jaar een feit moeten zijn. Obermann gaf onder andere als reden voor zijn vertrek dat hij bij een zelfstandig bedrijf wilde werken. De Europese Commissie heeft inmiddels laten weten dat het een deadline van 3 november 2014 aanhoudt voor het uitspreken van een oordeel over de Ziggo-overname.

Obermann ging op 1 januari 2014 bij Ziggo aan de slag als CEO. Daarvoor bekleedde hij gedurende vijftien jaar dezelfde rol bij de Duitse telecomreus Deutsche Telekom. Hij volgde Bernard Dijkhuizen op. Volgens ingewijden was Obermann aangetrokken om de Nederlandse kabelaar na de beursgang ‘verkoopklaar’ te maken. Dat karwei heeft hij klaarblijkelijk snel weten te klaren: slechts enkele weken na zijn indiensttreding maakt Liberty Global zijn overnamebod op Ziggo bekend. René Obermann houdt aan zijn korte Nederlandse avontuur ook enkele meer tastbare souvenirs over. Zo ontving hij als startpremie een bedrag van 2,45 miljoen euro. Het is niet duidelijk of Obermann aanspraak kan maken op de met de Ziggo-RvC afgesproken jaarbonus van 750.000 euro. Begin deze maand kwam het Duitse dagblad Bil dam Sonntag echter al met het nieuws dat Ziggo zijn CEO in totaal 5,75 miljoen euro als vertrekpremie zou meegeven. Een deel van die vergoeding bestaat uit aandelen (circa 1,8 miljoen euro). De rest wordt in contanten op zijn bankrekening gestort.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.