Californië verplicht smartphonefabrikanten tot inbouw ‘kill switch’

business_trendsDe Amerikaanse staat Californië heeft een wet uitgevaardigd waardoor fabrikanten van smartphones verplicht worden om zogenoemde ‘kill switch’-functionaliteit in hun toestellen te integreren. Hierdoor moet het mogelijk worden om de bewuste telefoons op afstand te blokkeren en de gegevens op het apparaat te wissen. De wet treedt per juli 2015 in werking.

De Californische ‘kill switch’-wet heeft in de voorbereiding het nodige stof doen opwaaien. Er kwam veel kritiek uit de hoek van smartphonefabrikanten. Zij waren minder gecharmeerd van het idee aangezien het integreren van de gewenste functionaliteit extra kosten met zich meebrengt. Hun lobby heeft echter het onderspit moeten delven tegen de eensgezindheid van de voorstanders van de wet: de Californische gouverneur Jerry Brown, het Openbaar Ministerie en de verschillende politie instanties (lokaal en federaal).

De invoering van de ‘kill switch’-wet wordt als een ultieme manier gezien om de diefstal van smartphones tegen te gaan. Het dievengilde heeft in Californië een dermate grote voorkeur voor de - veelal duurdere – slimme telefoons dat de smartphonediefstal volgens gouverneur Jerry Brown inmiddels ‘epidemische vormen’ heeft aangenomen. Volgens Brown is deze vorm van criminaliteit goed voor ruim meer dan de helft van alle criminele incidenten in Californische steden als San Francisco en Oakland.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.