T-Mobile verhoogt maximale 4G-snelheid tot 120Mbps

markt_spelersKlanten van T-Mobile Nederland hebben vanaf vandaag de beschikking over hogere maximale 4G-snelheden dan voorheen. Bovendien wordt ook de maximale snelheid voor klanten met mobiel breedband internet (MBI) verhoogd. De snelheidsverhoging is gratis voor alle bestaande en nieuwe klanten met Stel Samen- of Helder-abonnement. De maximale snelheid is afhankelijk van het abonnement, waarbij de duurste abonnementen de hoogste snelheid krijgen.

De nieuwe 4G-snelheden zijn onderdeel van 4GMAX, dat T-Mobile vandaag lanceert. 4GMAX staat voor een maximale snelheid tot 120 Mbps, een stabiel netwerk en geen onverwachte internetkosten, zo meldt T-Mobile. 4GMAX is wat anders dan de snelheidsverhogingen die KPN en Vodafone bieden met 4G+ waarbij verschillende frequenties worden gecombineerd en nog hogere snelheden behaald kunnen worden.

Marco Kind, directeur Consumer T-Mobile:

'Bij T-Mobile profiteren klanten van gratis toegang tot 4G, maximale 4G-snelheden tot 120 Mbps én bescherming tegen onverwachte internetkosten. Met 4GMAX wordt mobiel internet voor onze klanten nog prettiger in gebruik. Ze kunnen bijvoorbeeld nog sneller filmpjes en muziek streamen in HD. Maar ook het openen en delen van grote bestanden gaat een stuk sneller. We informeren onze klanten de komende periode persoonlijk dat ze gebruik kunnen maken van de hogere 4G-snelheid. Eind oktober zijn alle klanten met deze abonnementen overgezet op de hogere maximale snelheden.'

Klanten van T-Mobile met een iPhone 6 of iPhone 6 Plus en een geschikt abonnement kunnen alleen bij T-Mobile op het gehele 4G-netwerk snelheden boven de 75 Mbps halen. Dit komt doordat het 4G-netwerk van T-Mobile volledig is gebouwd op de 1800 MHz-frequentie en daarmee standaard geschikt is voor deze hogere 4G-snelheid.

T-Mobile bouwt momenteel een compleet nieuw netwerk. Alle apparatuur van de bijna 5.000 masten in heel Nederland wordt volledig vervangen. Tegen het einde van dit jaar zal het nieuwe netwerk voor ruim 70 procent van de klanten beschikbaar zijn, waaronder de 20 grootste stedelijke gebieden waaronder Groningen, Enschede en Maastricht. Eind 2015 is 4G van T-Mobile overal in Nederland beschikbaar. Voor de zomer van 2015 lanceert T-Mobile ook 4G op de 900 MHz-band.

Teus van der Plaat, woordvoeder BTG:

'T-Mobile is in Nederland op de goede weg met de uitrol van 4G'

'Als men straks 5.000 actieve 4G-opstelpunten heeft,  die gemiddeld in een straal van 1 tot 2 kilometers km smartphones en tablets moeten bedienen, heeft men een zeer dichte 4G-footprint in Nederland. Desondanks zal bij gebruik van alleen de 1800 MHz-frequentie de dekking binnenshuis op vele plaatsen te wensen overlaten. Pas als men half 2015 ook de 900 MHz-frequenties gaat gebruiken, zal dit laatste euvel grotendeels verholpen zijn en zal T-Mobile qua capaciteit en snelheid misschien wel de grootse operator van Nederland zijn. Wij verwachten dan ook dat T-Mobile op het gebied van binnenshuis-dekking bijna net zo goed zal zijn als de drie andere operators die alle over een 800 MHz-frequentie beschikken.'

De BTG bekijkt ook de stappen die T-Mobile heeft gezet op het gebied van tarieven met belangstelling, zegt Van der Plaat: 'De afgelopen maand heeft T-Mobile Nederland zijn tarieven voor consumenten sim only-abonnementen verlaagd met bijna 8 euro naar 32 euro per maand voor een 10 Gb-bundel. Op zich is dat een positieve ontwikkeling, echter de tarieven zijn nog steeds ver verwijderd van bijvoorbeeld wat er in Zweden door operators wordt gehanteerd. Daar wordt omgerekend een dergelijke bundel voor beduidend lagere bedragen aangeboden: bijvoorbeeld 100 Gb voor 43 euro. De vraag is hoe de andere operators op de prijsverlaging van T-Mobile gaan reageren.'

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.