Apple overtreft met kwartaalcijfers verwachtingen analisten

markt_spelersFabrikant Apple heeft in het derde kwartaal van zijn boekjaar meer iPhone-smartphones  verkocht dan verwacht. Dit heeft mede bijgedragen tot een stijging van de omzet naar 42,12 miljard dollar, ruim 2 miljard dollar meer dan hetgeen analisten hadden voorspeld. De winst steeg naar 8,5 miljard dollar, omgerekend 1,42 dollar per aandeel, en dat was 11 dollarcent meer dan WallStreet had voorspeld.

In totaal heeft Apple in de afgelopen drie maanden 39,3 miljoen iPhones weten te slijten. Volgens CEO Tim Cook aanleiding om tijdens de presentatie van de jongste kwartaalcijfers te spreken van iPhone-verkoopcijfers die 'off the charts' zijn geweest. De topman ziet de prestaties in het laatste kwartaal van dit jaar ook met vertrouwen tegemoet: hij verwacht dat de omzet tussen de 63,5 en 66,5 miljard dollar zal uit komen.

Devices

Het financiële nieuws was echter niet geheel positief: de fabrikant kampt de afgelopen negen maanden al met een dalende vraag naar zijn iPad-tabletcomputers. Apple heeft in het derde kwartaal 12,3 miljoen stuks verkocht, 13 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar en 1,1 miljoen exemplaren minder dan waarop analisten hadden gerekend. Nog teleurstellender was de verkoop van de muziekspeler iPod, die met bijna 25 procent terugzakte.

De verkoop van de Macintosh-personal computers was wel weer positief. Apple wist 5,5 miljoen stuks te verkopen, tegen de dalende trend in de pc-markt in, en overtrof daarmee de verwachtingen van analisten met 650.000 systemen. Apple zal volgende maand meer informatie geven over de in juli dit jaar aangekondigde samenwerking op het gebied van zakelijke apps met branchegenoot IBM. Naar verluidt, heeft het duo een kleine vijftig grote organisaties weten te strikken om tot de eerste klanten te behoren.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.