Ericsson ziet kwartaalwinst dalen

markt_spelersNetwerkleverancier Ericsson heeft in zijn derde kwartaal van 2014 een toename van de omzet gepaard zien gaan met een daling van de nettowinst. De voornaamste reden voor de lagere winst, aldus het Zweedse bedrijf, is een scherpe kostenstijging in de divisies Mediaroom en Modems. Dit laatste bedrijfsonderdeel zal in het vierde kwartaal van dit jaar worden opgeheven.

In  het derde kwartaal van 2014 heeft Ericsson een omzet van 57,6 miljard Zweedse kronen (circa 6,25 miljard euro) weten te boeken, een stijging van 9 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst is daarbij uitgekomen op 3,9 miljard kronen (ruim 423 miljoen euro): een daling van 13 procent ten opzichte van het derde kwartaal 2013.

Volgens Ericsson-CEO Hans Vestberg zijn met name de activiteiten in China, Japan, Rusland en Noord- en West-Europa profijtelijk gebleken. Hij signaleert in die regio’s een ‘gezonde groei’. Zuid-Europa blijft echter achter, aldus de topman. Hij wijt dat aan de onverminderd slechte economische omstandigheden in dat deel van Europa. Vestberg stelt verder dat de vraag naar Ericsson-apparatuur in de Verenigde Staten eveneens averij op heeft gelopen in het afgelopen kwartaal:

'Amerikaanse operators richten zich op dit moment met name op het optimaliseren van hun kasstroom. Dat gaat ten koste van de investeringen in netwerkinfrastructuur.'

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.