MDM-leverancier MobileIron blijft verliesgevend

markt_spelersDe Amerikaanse producent van Mobile Device Management-software (MDM) MobileIron is in het derde kwartaal van 2014 verliesgevend gebleven. De omzet is daarentegen wel gestegen.

In de afgelopen drie maanden heeft MobileIron een omzet van 34,9 miljoen dollar weten te boeken, een stijging van 32 procent ten opzichte van het derde kwartaal 2013. Onderaan de streep schrijft het bedrijf echter onverminderd rode cijfers met een verlies van 15,51 miljoen dollar (2013: 12,05 miljoen). MobileIron zegt, bij monde van CEO Bob Tinker, in 2014 nog geen winstgevendheid te verwachten. Het vierde kwartaal van dit jaar zal naar verwachting een omzet van maximaal 36 miljoen dollar opleveren, terwijl de kosten tot 44 miljoen kunnen oplopen. Het is onduidelijk wanneer het aan de Amerikaanse beurs Nasdaq genoteerde MobileIron winstgevend zal blijken te zijn.

Volgens topman Tinker heeft het in 2007 opgerichte bedrijf in totaal 7500 klanten voor zijn Mobile Device Management-software weten te strikken. Hij signaleert veder dat de cloud-variant van de software in de afgelopen kwartalen grotere aftrek heeft gevonden. “Wij hebben het aantal cloud-abonnementen in het derde kwartaal meer dan verdubbeld.”

Reactie BTG
De Branchevereniging Telecommunicatie Grootverbruikers (BTG), de onafhankelijke Nederlandse vereniging van grote telecomafnemers in de profit- en non-profit-sectoren, telt de nodige MobileIron-gebruikers onder haar leden, zegt woordvoerder Teus van der Plaat. Hij zet echter een kritische kanttekening:

“Zowel de marktonderzoeksbureau’s Gartner en Forrester als het internetconcern en de maker van het Android-besturingssysteem Google voorspellen dat de keuze voor een MDM-pakket thans geen strategische maar een tactische keuze is. Met de release van Android 5.0 (Lollipot) is er een eerste poging van Google om de MDM-producenten een voet dwars te zetten. Door de overname van de MDM vendor Divide in mei van dit jaar en de integratie van de MDM functionaliteiten van Divide in Android komen er steeds meer security en management functies in het besturingssysteem zelf te zitten. Men verwacht dat Google volgend jaar met zijn 2015 Android-release nog veel meer functies zal introduceren waardoor het voor bedrijven steeds minder interessant zal zijn om een separaat MDM-pakket aan te schaffen.”

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.