Smartphones regeren in Nederlandse zakelijke markt

business_trendsDe smartphone is bij een meerderheid van de Nederlandse zakelijke markt de meest gebruikte mobiele telefoon. In 2013 was de verhouding smartphones en minder slimme telefoons (ook bekend als ‘feature phones’) nog vijftig-vijftig. Dit blijkt uit een onderzoek van marktvorser Computer Profile onder 2750 organisaties met 50 of meer werknemers.

De zakelijke gebruikers hebben de smartphone omarmd, zoveel is duidelijk, zo laten de cijfers van Computer Profile zien. Verrassend daarbij is dat de marktvorser concludeert dat Apple en diens iPhone met een marktaandeel van 35,4 procent de meest gebruikte smartphone is in het Nederlandse bedrijfsleven. Nummer twee is Samsung met 28,2 procent, gevolgd door Nokia met 13,6 procent. Het Canadese BlackBerry (ooit oppermachtig in de zakelijke markt) moet zich tevreden stellen met een vierde plek (11,1 procent). HTC, LG en Huawei volgen met respectievelijk 9,1 procent, 0,8 procent en 0,6 procent.

Computer Profile signaleert verder dat Google’s Android-besturingssysteem veruit de favoriet is bij Nederlandse organisaties. De software is op 38 procent van de zakelijke mobiele telefoons in Nederland te vinden.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.