Topman T-Mobile Nederland wil meer transparantie

Mark Klein, CEO van telecommer T-Mobile Nederland, vindt dat het tijd is voor verandering. Operators moeten duidelijkere diensten aanbieden om zo hun slechte imago te verbeteren. "We moeten transparanter zijn zodat klanten weten waar ze aan toe zijn", aldus Klein. Hij heeft zijn uitspraken onlangs, op uitnodiging van het marktonderzoeksbureau Telecompaper, tijdens een publieke presentatie gedaan.markt_spelers

T-Mobile Nederland neemt zelf het voortouw als het gaat om transparantie, zo stelt topman Mark Klein. De operator gaat vanaf volgend jaar nieuwe abonnementen introduceren waarbij de klant meer keuze en betere inzage krijgt in de totale kosten die zij maken voor een toestel. De operator wil dat bereiken door gescheiden abonnementen voor diensten en toestellen te introduceren.

De abonnementen voor toestellen krijgen een looptijd van 12 of 24 maanden en na afloop daarvan vervalt de betaling automatisch. Ook krijgen klanten meer mogelijkheden om vooraf of per maand te betalen, om zo de kosten beter inzichtelijk te maken.

Bij zijn aanstelling in mei 2014 heeft Mark Klein al aangekondigd meer focus op de klant te gaan leggen: "Samen met alle collega's ga ik verder met de transformatie van T-Mobile in Nederland, waardoor we klanten nog meer waar voor hun geld bieden met een sneller en stabieler mobiel netwerk. Ik ben ervan overtuigd dat wij met de klantgerichte mentaliteit van onze mensen de tevredenheid van 4,3 miljoen klanten nog verder kunnen vergroten.”

In de Verenigde Staten is T-Mobile al eerder dit jaar gestart met het omvormen van zijn bedrijfsimago. Ook daar heeft de operator gekozen voor een strategie met meer inzichtelijkheid op kostengebied en het loskoppelen van bundels (diensten en mobiele telefoons).

“Wij constateren dat in de zakelijke telecommarkt de transparantie nog niet het door de klanten gewenste niveau heeft bereikt”, zegt Jan van Alphen, woordvoerder van de Branchevereniging Telecommunicatie Grootverbruikers (BTG), de onafhankelijke Nederlandse vereniging van grote telecomafnemers in de profit- en non-profit-sectoren. Van Alphen: “De BTG zou het zeer verwelkomen als het initiatief van T-Mobile Nederland niet alleen navolging krijgt van andere operators, maar ook als dit zou worden doorgevoerd voor zakelijke klanten. Als operators de zakelijke klant verder centraal willen stellen, is overigens naast transparantie meer maatwerk in het totale dienstverleningsmodel geboden.”

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.