Europa wil ‘meer dan tien miljard euro’ in ICT investeren

markt_spelersDe Europese Commissie zal de komende jaren ‘meer dan tien miljard euro’ investeren in digitale technologie. Dat heeft Günther Oettinger, Europees Commissaris Digitale Economie, laten weten in een interview met het Duitse tijdschrift Focus.

Hoeveel (en waarin) de Europese Commissie precies wil investeren, blijft vooralsnog onduidelijk. Het een en ander lijkt af te hangen van gesprekken die Commissaris Oettinger de komende maanden zal hebben met telecombedrijven, overheden van lidstaten en private investeerdersmaatschappijen.

In het interview met tijdschrift Focus:

'Ik ben van plan om met deze partijen te overleggen over wie welke rollen zal gaan vervullen. Ook zullen de gesprekken gaan over de manier waarop de plannen gaan worden gefinancierd. Duidelijk is in ieder geval dat wij als Europese Commissie meer dan 10 miljard euro aan investeringen voor onze rekeningen zullen nemen.'

In november dit jaar heeft de Europese Commissie al een veelomvattend pakket economische maatregelen met bijbehorende investeringen bekend gemaakt. Hiermee moet de economische groei in de Europese regio worden aangewakkerd. Initieel gaat het om 8 miljard euro dat door de EU wordt gereserveerd, plus een bedrag van 5 miljard euro dat voor rekening van de Europese Investeringsbank komt. De EC hoopt dat de investeringen door een zogenoemd ‘hefboomeffect’ uiteindelijk zo rond de 300 miljard euro zullen bedragen. Hiervoor heeft de Europese Commissie zijn hoop gevestigd op de private sector in de diverse EU-lidstaten.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.