Kroes wil start-ups naar Nederland halen

business_trendsVoormalig Eurocommissaris Neelie Kroes gaat aan de slag om van Nederland de Europese verzamelplaats voor vernieuwende startende ondernemers uit het buitenland te maken.

Kroes wordt de komende anderhalf jaar de speciale ambassadeur voor deze zogeheten start-ups. Dat gaat minister Henk Kamp (Economische Zaken) vandaag bekendmaken. Vanuit Amsterdam moet de nieuwe 'special envoy' een nieuwe generatie ondernemers de kans geven hier hun talenten te ontwikkelen, te innoveren en banen te creëren. Kamp zei eerder al dat hij Amsterdam als uithangbord zag om Nederland voor start-ups op de wereldkaart te krijgen. Met al haar ervaring en uitstraling is Neelie Kroes de aangewezen persoon hiervoor, vindt hij.

Volgens Kamp zijn er steeds meer succesvolle start-ups in Nederland:

'Maar onze ambitie moet verder reiken. We willen meer start-ups uit andere landen aantrekken en meer Nederlandse ondernemingen laten doorgroeien tot grote bedrijven met internationale allure.'

Kroes wil Nederland op de kaart zetten als 'start-upland bij uitstek’:

'Start-ups vertegenwoordigen het ondernemende, innovatieve talent dat geen grenzen kent en niet afwacht op wat komen gaat. Start-ups gaan zelf aan de slag om vorm te geven aan de toekomst. Zo kunnen ze de economische groei van Nederland van binnen uit stimuleren.'

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.