Lobbygroep wil ‘meer consolidatie’ in Europees telecomlandschap

markt_spelersDe European Telecommunications Network Operators (ETNO) vindt dat er in de Europese Unie op dit moment ‘nog teveel operators’ actief zijn. De Europese lobbygroep van telecombedrijven stelt dat verdere consolidatie van telecompartijen in de EU noodzakelijk is om ‘verdere bestendige groei in de sector’ te kunnen bewerkstelligen. De ETNO heeft dit gezegd tijdens een conferentie in Groot-Brittannië.

'ICT- en telecombedrijven spelen een sleutelrol als het gaat om het Europa weer op de kaart te zetten als belangrijke economische regio', stelde Luigi Gambardella, voorzitter van de ETNO-lobbygroep, tijdens het jaarlijkse Total Telecom Festival in de Britse hoofdstad Londen. 'Maar aangezien de EU nog steeds één interne markt is, wordt dat een probleem. Telecombedrijven kunnen hierdoor domweg niet genoeg opschalen.'

Gambardella ziet in dit verband ook weinig heil in de belemmeringen die de Europese Commissie aanbrengt als het gaat om fusies en overnames in de telecomsector. Evenmin had de ETNO-topman veel goede woorden over voor de manier waarop de EC (en diverse EU-lidstaten) bij frequentieveilingen nieuwkomers in de mobiele telecommarkt trachten te bevoordelen. 'Door het makkelijker te maken voor nieuwe spelers om de markt te betreden, krijg je nooit de gewenste consolidatie.'

De Nederlandse Vereniging van Bedrijfstelecommunicatie Grootgebruikers (BTG), onderschrijft de mening van de ETNO niet.

Woordvoerder BTG, Teus van der Plaat:

'De BTG is niet direct een voorstander van het stimuleren van meer consolidatie in de Europese telecommarkt. De markt zal op dat vlak zelf zijn werk doen, daar is geen stimulans voor nodig. De ervaring is dat innovatie vooral van de kleinere flexibele (nieuwe) spelers komt en daar zitten bedrijven vooral op te wachten.'

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.