TMA per 1 januari 2015 opgeheven, leden zijn welkom bij BTG

markt_spelersDriebergen - 16 december 2014. Het bestuur van TMA heeft geconstateerd dat een zelfstandig voortbestaan van TMA niet meer haalbaar is. Na zorgvuldige afweging is besloten om de vereniging TMA per 1 januari 2015 op te heffen. Dit is door de leden van TMA bekrachtigd tijdens de Algemene Ledenvergadering op 15 december jl.

Belangrijkste redenen hiervoor zijn dat TMA te klein van omvang is en dat soortgelijke organisaties en verenigingen het kennisaanbod en netwerkbijeenkomsten van TMA overlappen. De meerwaarde van TMA, als onafhankelijke netwerkorganisatie, neemt daardoor af. De laatste jaren wordt TMA dan ook geconfronteerd met een dalend ledenaantal.

Om de belangen van de bestaande leden en partners te borgen en om de producten en diensten van TMA te verankeren in het telecommunicatieveld, is TMA in gesprek gegaan met BTG, de Nederlandse Vereniging voor Telecomgrootgebruikers.

BTG verwelkomt TMA-leden

TMA en BTG hebben dezelfde doelstelling wat betreft kennisdeling, netwerken, belangen behartigen richting politiek en overheden. Daarnaast biedt BTG inkoopvoordeel voor haar leden. Lidmaatschap van TMA berust op individuele personen, waar het BTG-lidmaatschap berust op bedrijven en organisaties. Daarnaast richtte BTG zich tot voor kort alleen op de grootzakelijke gebruikers. Met de verbreding naar het middenbedrijf wordt het ook mogelijk voor TMA-leden om zich aan te sluiten bij BTG. Leden van TMA gaan vanaf 1 januari 2015 over naar BTG en worden daar ‘buitengewoon lid’. Dat is binnen de BTG namelijk de (enige) ledencategorie die open staat voor individuen.

Jan van Alphen, voorzitter van het bestuur van BTG:

“Kennisdeling en belangenbehartiging op het gebied van communicatietechnologie, waarvan telecommunicatie onderdeel uitmaakt, is van essentieel belang. Bundeling van krachten maakt dat we dit op een effectievere manier kunnen doen. De markt vraagt dan ook om samenwerking en convergeren in plaats van divergeren. Ik ga er van uit dat wij de belangen van voormalig TMA-leden goed kunnen behartigen en wij heten hen van harte welkom!”.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.