Minister wil gelijkstelling telecomcontracten ondernemers en consumenten

business_trendsOperators moeten ondernemers dezelfde abonnementsvoorwaarden bieden als consumenten. Dat is althans hetgeen minister Henk Kamp (Economische Zaken) voorstaat met wijzigingen in de Telecommunicatie. Die voorgenomen wettelijke aanpassingen moeten ‘uiterlijk per 1 juli 2016’ in werking treden. Dat staat in een recente brief van Kamp aan de Tweede Kamer.

De minister heeft in zijn brief aan de Tweede Kamer meerdere wijzigingen aan de huidige Telecommunicatiewet aangekondigd. Hij reageert hiermee op diverse Kamervragen en -moties, waaronder die van Kamerlid Bart de Liefde (VVD) uit februari 2014. Daarin vraagt de politicus kleinzakelijke gebruikers gelijk te stellen met consumenten als het gaat om het opzeggen van stilzwijgende jaarlijks verlengde telefoniecontracten. Particuliere afnemers kunnen hun contract kosteloos maandelijks opzeggen. Voor ondernemers bestaat die mogelijkheid echter niet. “Kleine ondernemers worden tot dusver behandeld door telecomaanbieders op dezelfde wijze behandeld als ondernemers die maatwerkdiensten afnemen”, aldus De Liefde.

Verder zal Kamp wettelijke maatregelen aankondigen om ‘onderbreking van openbare elektronische communicatiediensten te compenseren’. Daarbij komen er ook maatregelen die ‘extra zekerheid moeten bieden voor de continuïteit van de omroepdistributie’. Ten slotte zal de minister voorstellen presenteren om de wettelijke verplichting voor een papieren telefoongids. “Met dit wetsvoorstel wordt het mogelijk de universele dienstverplichting te beperken tot een gids in gedrukte of in elektronische vorm.”

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.