Truphone krijgt kapitaalinjectie

markt_spelersHet Britse telecombedrijf Truphone heeft een kapitaalinjectie van 80 miljoen dollar ontvangen van de huidige investeerders. De consequentie is echter wel dat een kwart van de ongeveer 750 arbeidsplaatsen bij Truphone geschrapt wordt. Dat meldt persbureau Reuters.

De nieuwe investering is nodig omdat Truphone flink verlies maakt, onder meer door veel marketinginspanningen. Onder andere de Russische staalmagnaat Alexander Abramov behoort tot de kapitaalverstrekkers.

Truphone noteerde in 2013 een verlies van 91.5 miljoen Britse pond, tegen 34.3 miljoen in het jaar daarvoor. Het bedrijf investeert momenteel flink in de uitrol van zijn diensten in 66 landen wereldwijd. Truphone levert internationaal mobiel bellen tegen vaste tarieven.

In een verklaring zegt ceo Steve Robertson tegen Reuters:

“Er bestaat geen twijfel over dat we minder geld moeten gaan verbranden dan we tot nu toe hebben gedaan. Dat gaan we onder meer bereiken door een paar honderd banen te schrappen. Terwijl Truphone ieder kwartaal verder groeit, moeten we nu naar winstgevendheid toe gaan werken.”

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.