Huawei sluit goed 2014 af

markt_spelersDe Chinese hightech-fabrikant Huawei heeft in 2014 de omzet met circa 15 procent weten te laten groeien. Het bedrijf wijt dat onder andere aan de grotere wereldwijde vraag naar zijn smartphones. Ook zou de verkoop van cloud-diensten een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de goede financiële prestaties.

De omzet van Huawei is in 2014 op omgerekend 46 miljard dollar, een plus van 15 procent ten opzichte van 2013, uit gekomen. Het Chinese concern zit hiermee ruim boven de eigen groeiverwachtingen. Eerder vorig jaar heeft de driekoppige directie (de CEO-positie rouleert elke zes maanden tussen de drie topmanagers) laten weten dat het in 2018 een omzet van 70 miljard dollar wil behalen. Dat zou neerkomen op een jaarlijkse omzetgroei van 10 procent.

Huawei heeft in 2014 ruim 40 procent meer smartphones weten te verkopen, zo blijkt uit gelekte interne documenten. Een mooi groeicijfer, maar toch blijft het bedrijf hiermee achter op branche- en landgenoot Xiaomi. Ook had de Huawei-directie hogere verkoopdoelstellingen dan 40 procent geformuleerd.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.