BlackBerry stapt in ‘Internet of Things’

markt_spelersFabrikant BlackBerry heeft een ‘Internet of Things’-platform het licht laten zien. Het Canadese bedrijf wil hiermee voet aan de grond krijgen in de markt voor via het internet aan elkaar gekoppelde apparaten, ook bekend als ‘Machine-to-Machine Communicatie’.

Het zogenoemde ‘BlackBerry IoT-platform’ verenigt de functionaliteit van het door de fabrikant ooit aangekochte QNX-besturingssysteem (onder andere in gebruik door autofabrikanten in voertuigen), de beheermogelijkheden van BlackBerry Enterprise Server en de eigen beveiligde netwerkinfrastructuur. Het bedrijf voegt daar tevens verschillende, cloud gebaseerde, softwarehulpmiddelen plus Application Programming Interfaces (API)aan toe. Die API’s stellen andere softwareontwikkelaars in staat om ‘verbindingen’ te maken tussen hun eigen applicaties en het BB IoT-platform. Meer technische details over het BB IoT-platform worden nog in de komende tijd naar buiten gebracht, aldus de fabrikant.

Daarnaast heeft BlackBerry bekendgemaakt dat het zijn chatapplicatie BB Messenger beschikbaar gaat maken voor gebruik op wearables die voorzien zijn van het Google Android Wear-besturingssysteem. Hierdoor wordt het mogelijk om berichten te ontvangen, te lezen en te versturen via bijvoorbeeld een smartwatch. Daarvoor moet de BB Messenger app wel op het bewuste horloge zijn geïnstalleerd. BB Messenger voor wearables komt ‘begin 2015’ op de markt, aldus het bedrijf.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.