2014 telde wereldwijd 96 LTE-netwerkuitrollen

business_trendsIn 2014 zijn er wereldwijd 96 commerciële LTE-netwerken (ook bekend als ‘4G’) uitgerold. Dat stelt de Global Mobile Suppliers Association (GSA), de branchevereniging van mobiele operators en netwerktoeleveranciers.

Volgens de GSA worden er momenteel 360 commerciële LTE-netwerken door operators in 124 landen commercieel geëxploiteerd. Daarnaast hebben nog eens 611 operators in 174 landen aangegeven dat zij de komende tijd in de uitrol van LTE-infrastructuur gaan investeren.

De GSA stelt verder dat operators die al een LTE-netwerk hebben uitgerold, volop bezig zijn om daar verder op te investeren. Zo zouden reeds veertien operators in zeven landen Voice over LTE (VoLTE, spraaktelefonie via het datanetwerk) met HD-kwaliteit hebben geïmplementeerd. Een kleine 80 operators hebben reeds aangegeven dat zij de komende tijd in 42 landen VoLTE gaan aanbieden.

Een andere op LTE voortbordurende technologie, het snellere LTE-Advanced, wordt eveneens door operators omarmd, zo concludeert de GSA. De branchevereniging heeft inmiddels geïnventariseerd dat 49 operators in 31 landen een commerciële versie van LTE-Advanced hebben geïntroduceerd. In Nederland zijn de vier operators met een eigen LTE-netwerkinfrastructuur eveneens met de Advanced-variant in de weer.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.