Nederlandse operator Voiceworks lijft Duitse branchegenoot in

markt_spelersDe Nederlandse operator Voiceworks neemt branchegenoot OnePhone Duitsland over. De acquisitie luidt tevens het volledige vertrek van KPN, de eigenaar van OnePhone, uit Duitsland in. In 2014 heeft KPN zijn andere activiteiten in Duitsland vervreemd (E-plus) aan het Spaanse Telefonica. Het is niet bekend hoeveel Voiceworks heeft betaald voor OnePhone Duitsland. Wel is naar buiten gebracht dat de overname volledig uit eigen middelen is gefinancierd.

Voor Voiceworks, dat zich in Nederland richt op de zakelijke telefoniemarkt, betekent de aankoop van OnePhone een eerste stap over de landsgrenzen. OnePhone Duitsland is als MVNO (Mobile Virtual Network Operator, een telecomexploitant zonder een eigen netwerkinfrastructuur) eveneens actief in de zakelijke markt. Het Dusseldorfse bedrijf biedt organisaties cloud telefonie en de integratie van vaste en mobiele communicatie. Momenteel heeft OnePhone als MVNO 12.000 simkaarten en 100 dealers verspreid over heel Duitsland. OnePhone is aangesloten op het E-plus/O2-netwerk. Het klantenbestand van de MVNO wordt in de loop van 2015 geleidelijk geïntegreerd met het platform van Voiceworks. Vervolgens wordt het gehele Voiceworks-portfolio op de Duitse markt gelanceerd. Naar verluidt, blijft de huidige OnePhone Duitsland-directeur aan het roer staan van het Duitse bedrijf.

Stijn Nijhuis, ceo van Voiceworks:

'Meer en meer bedrijven zien de voordelen van cloud telefonie: snel, schaalbaar, vereist geen initiële investeringen en is goed te integreren met mobiele telefonie. OnePhone deelt deze visie.'

Nijhuis vervolgt zijn verhaal: 'Wij zien grote kansen voor onze diensten en onze marktaanpak in Duitsland. Door deze overname zetten we hierin een belangrijke eerste stap. Wij betreden als Nederlandse partij de Duitse markt waar andere partijen zich terugtrekken uit het buitenland. Hiermee laten wij zien dat innovatieve telecom ook een export product kan zijn en niet alleen een importproduct van buitenlandse partijen die zich in Nederland vestigen. De markt in Duitsland is aanzienlijk groter en met name de deelstaat Noordrijn-Westfalen, waar OnePhone gevestigd is, heeft een hoge dichtheid van bedrijven. Maar OnePhone is actief op de gehele Duitse markt. Deze schaalgrootte hebben we nodig om als onafhankelijke partij te blijven opereren. In Nederland groeien wij al heel hard en dit sluit dus mooi aan. De expansie naar Duitsland is voor ons dan ook een logische stap. En het biedt tevens voordelen voor onze Nederlandse resellers: die kunnen nu ook de Duitse markt op. Resellers in het grensgebied met Duitsland hebben sowieso al de behoefte uitgesproken ook in Duitsland te kunnen opereren. Samen kunnen we nu nog harder doorgroeien.'

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.