Apple scoort weer recordresultaten

markt_spelersApple heeft opnieuw vriend en vijand verrast met ongekende kwartaalcijfers. Het bedrijf verkocht niet minder dan 74,5 miljoen iPhones in het laatste kwartaal van 2014. Daarmee brak het bedrijf zijn eigen record van 51 miljoen iPhones, dat vorig jaar in Q4 werd behaald. Hiermee heeft het de meest optimistische verwachtingen van industrieanalisten overtroffen.

De totale omzet van Apple in vierde kwartaal kwam uit op 74,6 miljard dollar, een plus van 29,5 procent in vergelijking en met dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg eveneens fors tot 18 miljard dollar; een stijging van 37,4 procent ten opzichte van afgelopen jaar. Voor het lopende eerste kwartaal van 2015 mikt de fabrikant op een omzet van 52 tot 55 miljard dollar, een kleine 10 miljard dollar meer dan vorig jaar.

Volgens Apple-CEO Tim Cook was de vraag naar Apple-producten nog nooit zo groot. Vooral de iPhone deed het goed. De verkoop van iPads daalde echter met 17,7 procent naar 21,4 miljoen stuks; vorig jaar gingen er nog 26 miljoen tablets over de toonbank. De verkoop van MacIntosh-computers steeg met 14,58 procent naar 5,5 miljoen stuks.

Het succes van de iPhone 6 en 6 Plus ging ten koste van het concurrerende besturingssysteem Android van internetconcern Google. Althans, dat meent Tim Cook. Volgens hem zijn door de introductie van de jongste iPhone-versies veel Android-gebruikers overgestapt naar die Apple-smartphones. Er zijn inmiddels meer dan een miljard iOS-apparaten verkocht. Een 64GB iPhone 6 Plus bleek het miljardste apparaat dat Apple in november 2014 verkocht.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.