KPN verkoopt Duits call centerbedrijf

markt_spelersOperator KPN heeft zijn laatste Duitse dochteronderneming, callcenterbedrijf SNT Deutschland, van de hand gedaan. SNT Deutschland levert klantcontactdiensten aan bedrijven in Duitsland. Met 2.900 medewerkers bereikte SNT Deutschland in 2014 een omzet van ongeveer 90 miljoen euro. De nieuwe eigenaar wordt LIVIA Group, een Duitse venture capital onderneming. 

KPN verwacht de transactie in het eerste kwartaal van 2015 af te kunnen ronden. Financiële details rond de verkoop zijn niet bekendgemaakt. De verkoop van deze dochter is in lijn met de strategie van KPN om zich te richten op zijn thuismarkt.

Vorig jaar heeft KPN nog zijn Duitse telecomdochter E-Plus aan de Spaanse branchegenoot Telefonica verkocht. Eind januari 2015 volgde de vervreemding van een andere Duitse dochteronderneming: OnePhone. Deze MVNO voor de zakelijke markt is voor een onbekend bedrag overgenomen door Voiceworks, een Nederlandse aanbieder van Voice over IP-diensten. KPN is in België eigenaar van de mobiele operator BASE en is met Simyo ook nog buiten Nederland actief.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.