Motorola zit in de lift

markt_spelersIn het laatste kwartaal van 2014 heeft de maker van mobiele telefoons Motorola wereldwijd 10 miljoen smartphones verkocht. En dat is ruim 118 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Motorola, met zijn hoofdkantoor in het Amerikaanse Chicago, behaalde met de verkoop een omzet van 1,7 miljard euro voor Lenovo, dat Motorola Mobility in 2014 voor 2,91 miljard dollar van internetconcern Google heeft gekocht. Sinds Motorola is overgenomen door Lenovo lijkt het steeds beter met het bedrijf te gaan.

Lenovo heeft aangegeven dat het verwacht dat Motorola nog dit jaar weer winstgevend gaat worden, na jarenlang alleen maar rode cijfers te hebben geschreven. In het vierde kwartaal maakte Motorola nog een verlies van 78 miljoen euro. Lenovo is na de overname van Motorola nu wereldwijd, met een marktaandeel van 6,6 procent, de derde grootste smartphonefabrikant. Dat stelt marktonderzoekbureau IDC. Alleen Apple en Samsung hebben vorig jaar meer toestellen verkocht.

Op korte termijn gaat Motorola ook weer telefoons in China, het thuisland van Lenovo, verkopen. En dat lijkt op het eerste gezicht goed te gaan. Zo zijn er in de voorverkoop van de Motorola Moto X al meer dan 1 miljoen stuks verkocht. En dat is zelfs voor Chinese begrippen veel.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.