CEO-KPN: 'Marge per klant gaat omhoog'

markt_spelersKPN zal de winstmarge per klant dankzij de lopende kostenbesparingen verder weten te verbeteren. Dat voorspelt topman Eelco Blok in een vrijdag gepubliceerd interview met het dagblad De Telegraaf. Ook voorziet hij vooralsnog niet dat zijn bedrijf door een buitenlandse partij zal worden opgeslokt.

In het krantenartikel wijst KPN-topman Eelco Blok op de stevige concurrentie, die in 2015, ‘zeker niet minder’ zal worden.

'Het aantal klanten neemt ondanks dat klimaat zienderogen toe, ook door het succes van 4G en tv. Dat zijn nog activiteiten met een lagere marge dan bij de traditionele diensten. Maar je zult zien dat door nog lopende kostenbesparingen de marge per klant steeds hoger wordt.'

Blok voorziet verder een flinke consolidatieslag in de Europese telecommarkt: 'De komende twaalf tot 24 maanden zullen in het teken staan van consolidatie binnen landsgrenzen', verwacht hij, 'Daarna volgen grensoverschrijdende acquisities. In de komende drie tot vijf jaar gaat dat wel gebeuren.'

Daarbij verwacht hij niet dat KPN snel in buitenlandse handen zal komen: 'We zijn veel sterker geworden en hebben te allen tijde een goede onderhandelingspositie. Als een partij aanklopt, gaan we natuurlijk in gesprek.'

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.