Cisco pompt 100 miljoen in Franse startups

markt_spelersNetwerkleverancier Cisco gaat de komende drie jaar een bedrag van 100 miljoen dollar investeren in startende Franse high tech-bedrijven. Dat heeft de Franse minister president, Manuel Valls, bekend gemaakt na een overleg met John Chambers, de CEO van het Amerikaanse Cisco.

Cisco’s investeringsfonds van 100 miljoen dollar maakt deel uit van een grotere samenwerking tussen de Amerikaanse onderneming en de Franse overheid. Dat programma omvat onder andere het trainen van zo’n 200.000 mensen, het ontwikkelen van slimmere netwerken en de verdere verbetering van cybersecurity technologie. Ook wordt wetenschappelijk onderzoek gefinancierd.

De Nederlandse overheid heeft (nog) geen soortgelijke financiële injectie van Cisco mogen ontvangen. Wel zegt het bedrijf dat het diverse high tech-initiatieven met raad en daad ondersteunt.

Iris Mulder, PR-manager Cisco Nederland

'In Nederland zijn wij betrokken bij verschillende innovatieve projecten waar onder andere gemeenten bij betrokken zijn. Zo zijn wij hoofdsponsor van de slimste binnenstad-verkiezing waarvan de uitslag in juni dit jaar bekend wordt gemaakt.'

De bewuste verkiezing is onderdeel van een groter initiatief, ‘Smart Data City’ geheten, waaraan zowel ICT-bedrijven als de provinciale overheid meewerken.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.