Sony wil zich op alles behalve televisies en smartphones richten

markt_spelersHet elektronicaconcern Sony zal zich de komende drie jaar concentreren op drie gebieden: beeldsensoren, computerspellen en entertainment. Dat heeft de CEO van het Japanse bedrijf vandaag laten weten tijdens een strategiebriefing voor pers en aandeelhouders.

Volgens Sony-CEO Kazuo Hirai moet de nieuwe richting van zijn bedrijf er voor gaan zorgen dat er in 2018 een operationele winst van minimaal 500 miljard Japanse yen (circa 3,68 miljard euro) kan worden geboekt. In zijn meest recente boekjaar behaalde Sony nog een operationele winst van 20 miljard yen (ongeveer 147,41 miljoen euro). Voor het huidige fiscale jaar verwacht de topman eveneens zwarte cijfers, al wilde hij hierover geen concretere voorspelling doen.

Topman Hirai heeft tijdens zijn presentatie herhaald dat hij niet uitsluit dat er afscheid zal worden genomen van de verlieslatende bedrijfsonderdelen die televisies en smartphones aan de man brengen. De CEO weigerde echter hier verder op in te gaan. Eerder dit jaar had hij dit al laten doorschemeren toen uitlekte dat Sony voor het lopende boekjaar (eindigend in maart 2015) rode cijfers voorzag. Naar verluidt, zal dat verlies circa 1,9 miljard dollar belopen. In 2014 heeft Sony al afscheid genomen van de verliesgevende divisie die laptops produceerde. Eind januari dit jaar heeft de onderneming aangekondigd dat het circa 1.000 werknemers uit de smartphonedivisie de deur zou gaan wijzen.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.