KPN wil voormalig KLM-topman in RvC

markt_spelersOperator KPN is van plan om Peter Hartman voor te dragen als lid van zijn Raad van Commissarissen (RvC). Hartman heeft circa 40 jaar bij de luchtvaartmaatschappij Air France-KLM gewerkt, waarvan de laatste zes jaar als CEO van de Nederlandse tak.

De benoeming van Peter Hartman moet officieel nog door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AvA) op 15 april worden goedgekeurd. Normaliter is dat echter slechts een formaliteit. Hartman volgt het vertrekkende RvC-lid Jos Streppel op. Hij is geen onbekende in het commissariaten-circuit: naast het voorgenomen RvC-lidmaatschap bij KPN, bekleedt hij soortgelijke functies bij Constellium, Fokker Technologies en TenCate. Ook is Hartman vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen van zijn voormalige werkgever Air France-KLM.

Tijdens de aanstaande AvA van KPN staan nog twee andere commissarisbenoemingen op de agenda. Duco Sickinghe, ex-CEO van de Belgische operator Telenet, zal dan officieel voor het voorzitterschap van de Raad van Commissarissen worden voorgedragen. Verder moeten de KPN-aandeelhouders hun goedkeuring geven aan de benoeming van oud-politicus Jolande Sap (GroenLinks) als RvC-lid.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.