‘Nieuwe veilige smartphone op komst’

markt_spelersDe Duitse operator Deutsche Telekom en softwareproducent Mozilla, bekend van de internetbrowserFirefox en de mail-applicatie Thunderbird, gaan gezamenlijk een ‘extra veilige’ smartphone op de markt brengen. Het apparaat moet ‘de privacy van gebruikers waarborgen’. Het duo zal dat volgende week bekendmaken tijdens de jaarlijkse telecombeurs Mobile World Congress in het Spaanse Barcelona. Dit stelt de gezaghebbende zakenkrant The Wall Street Journal in een nieuwsbericht.

De anonieme bronnen waarop de Wall Street Journal zijn berichtgeving baseert, verstrekken geen nadere details over de op handen zijnde Deutsche Telekom/Mozilla-aankondiging. Zo is het nog niet bekend wat de naam van de telefoon wordt, wat de specificaties zijn, tegen welke prijs het apparaat zal worden aangeboden en waar en wanneer het toestel het eerst op de markt komt.

De veilige smartphone van Deutsche Telekom en Mozilla is niet het eerste initiatief op dit gebied. Eerder kwam het Zwitserse bedrijf Silent Circle samen met de Spaanse smartphone-fabrikant GeeksPhone al met de ultra veilige Blackphone. Op dit toestel draait een aangepaste Android versie, ‘PrivatOS’ genaamd.

In Nederland zou operator KPN vanaf januari de Blackphone in haar assortiment opnemen. Via de KPN-website kan de Blackphone nu echter niet gekocht worden. De enige verwijzing naar dit toestel is op de service pagina van KPN, waar onder andere getoond wordt hoe 4G op deze telefoon gebruikt kan worden.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.