T-Mobile Nederland: minder omzet en meer winst

markt_spelersDe omzet van operator T-Mobile Nederland is in 2014 met 6,9 procent gedaald tot ruim 1,5 miljard euro. De EBITDA (winst voor belastingen) liet een groei zien van 27,3 procent naar 630 miljoen euro en de ARPU (gemiddelde omzet per klant) steeg naar 24 euro.

Volgens T-Mobile Nederland heeft de sterke focus op mobiel internet, het aanbod van een kwaliteitsnetwerk en flexibele, aantrekkelijke dataproposities zich in 2014 uitbetaald. Het bedrijf zegt er in geslaagd te zijn om in 2014 ‘datagedreven klanten’ aan te trekken en te behouden. Dit heeft geleid tot een stijging van de ARPU van 4,3 procent naar 24 euro en een EBITDA-groei van 27,3 procent naar 630 miljoen euro. Volgens T-Mobile daalde de totale omzet in lijn met de tendens binnen de sector, door de algehele prijsdalingen en de lagere inkomsten door minder bundeloverschrijding van klanten.

De klanten van T-Mobile verbruikten in 2014 128 procent meer data dan in 2013, wat leidde tot een stijging van zes procent in de datagerelateerde omzet. Mark Klein, CEO T-Mobile Nederland: 'Wij hebben de dalende inkomsten in 2014 weten te compenseren door strenge kostenbeheersing, wat tot een stijging van onze EBITDA heeft geleid. De verkoop van ons mobiele telefoniemerk Simpel en de verminderde focus op prepaid hebben geleid tot een daling van het aantal klanten.' Met de verkoop van Simpel en de stopzetting van het merk MTV Mobile in 2014 gaat T-Mobile Netherlands in 2015 door met twee merken op de Nederlandse markt: T-Mobile en BEN.

Mark Klein, CEO T-Mobile Nederland:

'We verwachten veel van BEN in 2015 als ‘personal budget-challenger’. BEN is na meer dan tien jaar nog altijd een zeer gerespecteerd en geliefd merk met een trouw klantenbestand.'

4G-netwerk

De uitrol van het nieuwe mobiele 4G-netwerk verloopt volgens plan, zo stelt de operator. Ruim een miljoen klanten van T-Mobile maakt dagelijks gebruik van het 4G-datanetwerk en dit aantal zal in 2015 naar verwachting in rap tempo blijven stijgen zodra T-Mobile landelijke dekking heeft. Klein: 'We bouwen een compleet nieuw netwerk in Nederland. Met vijfduizend antennes bieden we in stedelijke gebieden de dichtste antennedekking van alle aanbieders.' Volgens de T-Mobile topman moet zijn bedrijf hiermee klaar zijn voor ‘uitzonderlijke datagroei in de toekomst’.

Het onafhankelijke data-analysebureau DIKW analyseerde in het vierde kwartaal ruim 100.000 Ookla snelheidstests in de gemoderniseerde dekkingsgebieden van T-Mobile. Uit deze analyses is gebleken dat de 4G-netwerksnelheid van T-Mobile in het dekkingsgebied gemiddeld het hoogst is voor downloaden, uploaden en ping. Ookla is 's werelds meest gebruikte tool voor de meting van vaste en mobiele internetsnelheid.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.