BTG op World Mobile Congres: presentatie Samsung Galaxy S6

business_trendsTeus van der Plaat is momenteel aanwezig op het World Mobile Congres 2015 in Barcelona. Hierbij een korte impressie van de eerste dag waarin Teus van der Plaat vertelt over zijn bevindingen en eigen ervaringen rondom de presentatie van de Samsung Galaxy S6.

Teus_van_der_Plaat_Whats_Next

Teus van der Plaat

Zondag 1 maart: Unpack event Samsung; presentatie van de S6

Het is een hele happening. In de zaal met vele duizenden mensen vanuit de hele wereld hangt een bijzondere sfeer, de spanning is voelbaar. Er zijn Amerikanen, Koreanen, Europeanen, Japanners, Arabieren, werkelijk alle landen zijn vertegenwoordigd. In de zaal tel ik wel 20 TV camera‘s, de één nog indrukwekkender dan de ander. Om ons heen bevindt zich een enorm podium, waarop een 360 graden 'experience' getoond wordt op alle wanden. We zitten er midden in!

Teus_van_der_Plaat_Oculus_Rift_VRbril

Oculus Rift Virtual Reality bril

Met veel bombarie wordt door een dame die slecht Engels spreekt de CEO van Samsung aangekondigd. Die spreekt zo mogelijk nog slechter Engels, waardoor vele details uit zijn verhaal aan mij voorbij gaan. Hij presenteert ons de nieuwe Samsung Galaxy S6. De conclusie is dat zo ongeveer alles aan dit apparaat het beste in de wereld is, het scherm, de batterijduur, de oplaadtijd, de processing snelheid, de camera, zowel voor als achter, de security en ga zo maar door. Kortom een geweldig apparaat! Andere sprekers uit de Samsung-gelederen volgen elkaar op, die meer in detail ingaan op de eigenschappen van deze Smartphone.

Na dit verbale en visuele geweld mogen we in een andere zaal zelf even het apparaat vasthouden. In deze zaal is ook de Samsung versie van de Oculus Rift Virtual Reality® bril aanwezig. Je kunt een virtual reality bril maken met deze Samsung Galaxy S6. Heel leuk en ik zie er zeker toepassingen voor. De hamvraag is natuurlijk wat er nu daadwerkelijk zo vernieuwend en innovatief is aan deze smartphone.

In mijn ogen zijn de volgende elementen te noemen:

 1. Ten eerste is het gewoon een hele mooie telefoon met name de S6 edge, met de verlichte rand, waarbij je 5 verschillende kleuren kan programmeren die je koppelt een contactpersoon. Zo kun je zien wanneer je vrouw of geliefde belt, dan kleurt de rand van je telefoon bijvoorbeeld rood! Als je manager belt, dan kleurt de telefoon groen.
 2. Het scherm van deze telefoon is prachtig en zeer scherp en het is het gemaakt van het allersterkste Gorilla glas en ook de stalen rand is extra sterk.

  Teus_van_der_Plaat_Samsung_Galaxy_S6

  Samsung S6 edge

 3. Het mooist vind  ik het draadloze opladen, waarbij een leuk detail is dat IKEA al meubels op de markt brengt, waarmee je de telefoon draadloos kan opladen. Dat duurt dan wel even, maar als je het snel wilt, kan hij in 5 minuten (met snoer) voor 4 uur opladen, hetgeen werkelijk een prestatie genoemd kan worden. De verwachting is dat organisaties als Starbucks draadloze oplaadpunten zullen creëren, waardoor mensen tijdens het koffiedrinken draadloos of met een kabeltje hun telefoon kunnen 'bijtanken'.  Niet alleen koffie dus, maar ook stroom.
 4. Een indrukwekkende vernieuwing is de kwaliteit van de camera op deze smartphone. Door middel van een demo zien we een vergelijking van camerabeelden in low light condities zonder flits, tussen een iPhone 6 plus en de nieuwe Samsung Galaxy S6. Volgens de spreker is hierbij niet gefaked. Er is een enorme verbetering te zien en het verschil in kwaliteit die de Samsung S6 laat zien is werkelijk verbluffend. Dat komt door een nieuwe lens met een zogenaamde  F1.9 waarde, die meer licht ontvangt dan de gemiddelde camera van een smartphone.

Het enige wat tegen valt is de prijs van de nieuwe S6 telefoons, die naar ik hoorde neerkomt op 600 à 700 euro?!

Als deze eerste avond trendbepalend is voor het niveau van het Mobile World Congres 2015, dan staat ons nog wat te wachten. Samsung heeft de lat in ieder geval hoog gelegd!

Voor meer informatie over het World Mobile Congres >>
Voor het nieuwsbericht over de Samsung Galaxy S6 klik hier >>

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.