BlackBerry komt met ‘veilige tabletcomputer’

markt_spelersSmartphonemaker BlackBerry heeft een speciale tabletcomputer geïntroduceerd. Het apparaat, de ‘Secutablet’ geheten, is bedoeld voor gebruik door organisaties die nood hebben aan een hoge mate van gegevensbeveiliging.

De nieuwe Secutablet is een gemodificeerde Galaxy Tab 10.5 uit de stallen van fabrikant Samsung. De tablet is ontwikkeld door Secusmart, de vorig jaar door BlackBerry overgenomen Duitse securityspecialist. Daarnaast hebben ook Samsung en het Amerikaanse ICT-concern IBM aan dit project meegewerkt.

Applicaties worden met behulp van door IBM ontwikkelde software in een speciale container of silo geïnstalleerd en draaien apart van populaire apps zoals Facebook, Twitter en YouTube. Kwaadaardige software en malware zouden hierdoor minder kans hebben om schade aan te richten.

De Secutablet is vanaf deze zomer te koop voor 2.380 dollar (circa 2.266 euro). Het is nog niet bekend of en wanneer de tabletcomputer in Nederland op de markt komt.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.