Huawei werkt samen met SAP op IoT-gebied

markt_spelersHuawei, de Chinese fabrikant van netwerkinfrastructuur en smartphones, heeft aangekondigd dat het de krachten bundelt met SAP, de Duitse producent van bedrijfssoftware, als het gaat om onderzoek en ontwikkeling op het gebied van The Internet of Things (IoT, de koppeling van diverse soorten apparaten via het internet). Het duo zal de gezamenlijke ontwikkelactiviteiten vanuit hun respectievelijke labs in Duitsland (Walldorf) en China (Shenzhen) ontplooien.

Volgens een officiële aankondiging van het kersverse duo, neemt Huawei in het onderzoeksproject de ICT-infrastructuur en netwerkoplossingen voor zijn rekening. SAP zal op zijn beurt de nodige software ter beschikking stellen (HANA-database cloud platform plus andere applicaties en analytische hulpmiddelen). De inspanningen zullen vooralsnog primair worden gericht op specifieke sectoren: industrie, slimme energie en transport.

“Wij willen samen met SAP oplossingen op het gebied van the Internet of Things ontwikkelen waarmee mondiaal opererende ondernemingen snel en eenvoudig nieuwe technologieën kunnen implementeren”, aldus William Xu, chief strategy en marketing officer, in een schriftelijke toelichting op het initiatief. De twee bedrijven werken al samen op andere gebieden (contact centers, Big Data, Smart Cities en Bring Your Own Device-oplossingen).

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.