Microsoft kondigt nieuwe producten en diensten aan

markt_spelersMicrosoft heeft gisteren op Convergence 2015, een eigen jaarlijkse conferentie voor zakelijke klanten, nieuwe producten en diensten aangekondigd rondom Microsoft Azure, Microsoft Dynamics, Office en Skype.

Een van de aankondigingen van Microsoft laat zien dat het bedrijf zijn pijlen in toenemende mate richt op de markt van Internet of Things (het aan elkaar koppelen van diverse soorten apparaten via het internet). Zo heeft de softwareproducent Azure IoT Suite geïntroduceerd, een geïntegreerde oplossing die gebruik maakt van alle relevante Azure-mogelijkheden, simplified billing en easy provisioning om bedrijven te helpen al hun activiteiten te verbinden, te beheren en te analyseren.

Een preview van de Azure IoT Suite komt later dit jaar beschikbaar. Deze nieuwe dienst biedt bedrijven een eindproduct dat zich richt op gebruikelijke Internet of Things-scenario’s, zoals remote monitoring, asset management en predictive maintenance. De dienst verbetert de uitvoerbaarheid en maakt de oplossing na verloop van tijd schaalbaar naar miljoenen andere activiteiten. Azure Stream Analytics is in april 2015 algemeen beschikbaar als onderdeel van Azure IoT of als een losse dienst. Azure Stream Analytics is nu in previewvorm beschikbaar en helpt klanten bij het verwerken van grote hoeveelheden realtime inkomende data van activiteiten en diensten. Dit stelt ze in staat om trends, automatische dienstverlening en reacties te voorspellen.

Nog meer Internet of Things (IoT)
Ook in de eerstvolgende versie van het besturingssysteem Windows (versie 10) wordt door Microsoft ingezet op de Internet of Things-markt. De producent gaat in Windows 10 versies van Windows leveren voor verschillende IoT-devices, onder de noemer Windows 10 IoT. Windows 10 IoT biedt één Windows-platform met universele applicaties en driver models, dat een breed scala van devices omspant. Denk aan low-footprint controllers als IoT-portalen tot devices als geldautomaten en industriële robots. Windows 10 IoT komt met een enterprise-grade beveiliging van het device naar de cloud, en native connectivity voor machine-naar-machine- en machine-naar-cloudscenario’s met Azure IoT-diensten.

Microsoft heeft verder enkele andere bedrijfsapplicaties het licht laten zien. Een daarvan is Power BI: een dienst die nu beschikbaar is in meer dan 140 andere landen waaronder Nederland. Het stelt organisaties in staat hun 'sociale barometer' te checken via live market operational dashboards. Ook kunnen ze er data mee ontdekken via interactieve visuele rapportages. Nieuwe Power BI-connectoren, dashboards en rapportages zijn binnenkort beschikbaar voor een aantal van de meest gebruikte databronnen, zoals Google Analytics, Microsoft Dynamics Marketing, Zuora, Acumatica en Twilio.

De Lente 2015-release voor Microsoft Dynamics CRM wordt verwacht aan het einde van het tweede kwartaal van 2015. Deze release bevat een aantal significante prestatieverbeteringen, werkt beter samen met Office 365, bevat nieuwe verbeteringen op het gebied van kennismanagement en stelt werknemers en bedrijven in staat efficiënter samen te werken. De release betekent ook de introductie van Microsoft Social Engagement, de nieuwste update voor de Microsofts social monitoring-tool die mensen in staat stelt om te monitoren en de conversatie aan te gaan binnen hun Dynamics CRM- en/of Office-applicatie. Met de inzichten die deze applicatie oplevert, zijn bedrijven beter op de hoogte van wat consumenten op verschillende social kanalen over ze zeggen.

Enkele andere aankondigingen tijdens de Microsoft-conferentie:

* Office Delve is nu overal beschikbaar en maakt gebruik van verfijnde machine learning-technieken om mensen relevante documenten, conversaties en connecties vanuit Office 365 te laten ontdekken. Daarnaast is content uit Exchange Online en Yammer nu beschikbaar via Delve.

* Microsoft komt  met de Office 2016 IT Professional and Developer Preview aan, een belangrijke mijlpaal voor de volgende versie van Office voor Windows-desktops. De verwachting is dat Office 2016 in de tweede helft van dit jaar algemeen beschikbaar is. Microsoft moedigt IT-professionals en developers van haar enterprise-klanten aan de previewversie te gebruiken om voorbereidingen te treffen, te testen en de toekomst van dit product te helpen vormgeven.

* De technische preview van Skype for Business (voorheen Microsoft Lync) is sinds vandaag beschikbaar. De nieuwe Skype for Business-client, -server en -service in Office 365 zijn vanaf begin april 2015 beschikbaar. Skype for Business levert een enterprise-ready ervaring voor stem- en videosamenwerking, die is gebaseerd op de bestaande Skype-gebruikersinterface, en biedt de mogelijkheid om verbinding te maken met welke Skype-gebruiker dan ook.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.