“Mobile security staat in Nederland nog onvoldoende op de radar bij organisaties.”

AgendaDit stelt Eric Bos, sales manager Samsung Mobile Business. Hij is één van de sprekers tijdens de door BTG georganiseerde Mobile Security sessie op 24 maart aanstaande.

Eric Bos ziet in zijn dagelijkse praktijk dat organisaties in Nederland zich weliswaar over het algemeen bewust zijn van de veiligheidsrisico’s die zij lopen door hun werknemers meer vrijheid te geven in de keuze voor een smartphone of tablet’. Maar bewustzijn is niet genoeg, zo waarschuwt hij:

“Ik zie dat er nog onvoldoende aan goede mobiele beveiliging wordt gedaan. Vaak wordt er gedacht dat het afschermen met een pincode en de installatie van Mobile Device Management software voldoende beveiliging biedt. Maar daarmee laten organisaties nog steeds de voordeur open staan voor kwaadwillenden die op gevoelige bedrijfsdata uit zijn. De overheid en de financiële sector zijn hier overigens gunstige uitzonderingen op.”

Op 24 maart aanstaande organiseert BTG een bijeenkomst in het Samsung Executive Briefing Center in Delft met als centraal thema Mobile Security.
De aanwezigen krijgen antwoord op vragen als:

 • ‘Hoe optimaliseer je security zonder dat het onwerkbaar wordt voor medewerkers?’ en
 • ‘Hoe zorg je ervoor dat medewerkers op een verantwoordelijke manier omgaan met devices en data?’

Tijdens interactieve sessies met onder andere sprekers van BlackBerry, Cisco, IBM, GPXS, Samsung en Traxion, wordt verder ingegaan op trends en productontwikkelingen op het gebied van Mobile Security. Tevens demonstreert een zogenoemde ‘ethische hacker’ hoe makkelijk een doorsnee smartphone te kraken valt. Voor de details >>

Nog niet aangemeld? Doe dit dan alsnog door middel van een mail aan het secretariaat.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.