Brits onderzoek: ‘Slechts 2 procent bedrijven verzekerd tegen cybercrime’

business_trendsEen klein deel van de grote Britse ondernemingen, twee procent om precies te zijn, heeft zich verzekerd tegen de negatieve gevolgen van een cyberaanval. Bij middelgrote bedrijven daalt dat percentage tot nagenoeg nul. Dat blijkt uit een onderzoek dat in opdracht van de Britse overheid en verzekeringsmakelaar Marsh is uitgevoerd.

“Ondanks het feit dat op Britse bedrijven gerichte cyberaanvallen aan de orde van de dag zijn en de Britse economie hierdoor jaarlijks voor miljarden ponden aan schade oploopt, zijn slechts weinige ondernemingen verzekerd tegen de financiële en andere consequenties van een dergelijke aanval”, aldus de samenstellers van het rapport ‘UK cyber security: the role of insurance in managing and mitigating the risk’ dat de Britse overheid en Marsh hebben laten opmaken. De onderzoekers melden verder dat het probleem van hackersaanvallen reëel is: zo zou 81 procent van de grote ondernemingen in Groot-Brittannië in 2014 slachtoffer zijn geworden van cyberaanvallen. Ook kleinere bedrijven zijn niet ontkomen aan hackpogingen: 60 procent van hen heeft vorig jaar een cyberaanval te verduren gekregen.

De geringe animo voor cyberaanvalverzekeringen lijkt voor een deel een kwestie te zijn van ‘onbekend maakt onbemind’, aldus het rapport. Circa de helft van de ondervraagde bedrijven in Groot-Brittannië zegt namelijk niet op de hoogte te zijn van het bestaan van verzekeringen tegen aanvallen uitgevoerd door hackers. Eén van de aanbevelingen in het rapport is dan ook het starten van samenwerking tussen overheid en verzekeringsbedrijven om meer data over cyberaanvallen te delen en daar ook over te publiceren.

Klik hier voor het volledige rapport.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.