BlackBerry boekt betere kwartaalresultaten

markt_spelersDe Canadese smartphonemaker BlackBerry heeft op vrijdagmiddag jongstleden (Nederlandse tijd) zijn vierde kwartaalcijfers bekend gemaakt. In dit kwartaal, dat eindigde op 28 februari 2015, ging de omzet in vergelijking tot dezelfde periode een jaar eerder met 32,4 procent omlaag om uit te komen op 660 miljoen dollar (602 miljoen euro). De nettowinst kwam, mede door incidentele meevallers, uit op 28 miljoen dollar (25,5 miljoen euro).

In het laatste kwartaal heeft BlackBerry een tegenvallend aantal van 1,3 miljoen toestellen verkocht met wel een hogere gemiddelde verkoopprijs van 211 dollar (192 euro). De omzet van diensten en software viel aan de andere kant weer mee. De Amerikaanse aandelenbeurs Nasdaq heeft uiteindelijk positief gereageerd op de jongste kwartaalcijfers: het aandeel BlackBerry sloot einde dag 3,1 procent hoger.

'Zoals verwacht, is BlackBerry aan een – zij het nog bescheiden - come back bezig' - Teus van der Plaat

Dit signaleert de BTG-woordvoerder (Branchevereniging Telecommunicatie Grootgebruikers). Hij voorziet dat de fabrikant de komende tijd tevens zal profiteren van de expertise die het in huis heeft op het gebied van ICT-beveiliging.

'BlackBerry bezit een zeer groot aantal security patenten, zoals de Elleptic Curve Cryptography, dat door dochteronderneming Certicom is ontwikkeld. Hierdoor zullen er steeds meer samenwerkingsverbanden tussen BlackBerry en derde partijen ontstaan, zoals de recent geannonceerde samenwerking met Samsung en diens KNOX-security software. Dit biedt zowel perspectief voor BlackBerry als voor bedrijven voor wie security op mobiele apparaten van groot belang is.'

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.