ZTE sluit goed jaar af

markt_spelersDe Chinese fabrikant van netwerkinfrastructuur en smartphones, ZTE, heeft een goed jaar gehad. ZTE wist de nettowinst met 94 procent te vergroten om uit te komen op 386 miljoen euro. De omzet over 2014 steeg met 8,3 procent en was 11,99 miljard euro.

De omzet en winst is vooral gestegen door de aantrekkende verkoop van vooral 4G-smartphones. Daarnaast heeft ZTE de organisatie gestroomlijnd, waardoor de bedrijfskosten zijn gereduceerd. Verder heeft de Chinese onderneming de productie van smartphones verbeterd. Wat de verkoop betreft, heeft ZTE weten te profiteren van een grotere naamsbekendheid door de inzet van omvangrijke marketingcampagnes in het buitenland. Ruim de helft van de omzet van ZTE werd in 2014 buiten China gerealiseerd.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.