‘Intel wil 10 miljard spenderen aan overname concurrent’

business_trendsICT-concern Intel maakt zich op om de grootste overname in zijn geschiedenis te plegen. Het Amerikaanse bedrijf, met name bekend als fabrikant van computerchips, wil branchegenoot Altera inlijven. Naar verluidt, zou de transactie een financiële waarde krijgen van zo’n kleine 10 miljard dollar. Dat stellen bronnen bekend met de plannen van Intel in een bericht dat door de gezaghebbende Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal is gepubliceerd.

Altera ontwikkelt en produceert chips die veelal in zendmasten voor mobiele telefonie worden toegepast. Ook vinden de producten van het bedrijf veel afzet in militaire kringen en in de industriële sector. Intel zou door de overname van de onderneming in één klap toegang krijgen tot nieuwe markten, een streven dat meerdere malen door Intel CEO Brian Krzanich is benadrukt.

Geen van beide partijen wil het bericht van The Wall Street Journal bevestigen. De door de krant aangehaalde anonieme bronnen stellen echter dat de overnamegesprekken in een ‘vergevorderd stadium’ zijn. Intels grootste overname, naar financiële waarde gemeten, is tot dusver de acquisitie van McAfee (producent van security-oplossingen) geweest. Intel kocht McAfee in 2011 voor 7,7 miljard dollar.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.