Huawei scoort recordresultaten

markt_spelersVoor Huawei, de Chinese fabrikant van netwerkinfrastructuur en mobiele apparaten, is 2014 een goed jaar gebleken. Het concern heeft zowel de omzet als de nettowinst aanzienlijk zien stijgen. Volgens de bedrijfsleiding zijn de vooruitzichten voor 2015 eveneens positief: er wordt dit jaar een omzetstijging van circa 20 procent verwacht.

Huawei’s omzet in het boekjaar 2014 heeft een sprong van 21 procent gemaakt ten opzichte van 2013: van 239 miljard Chinese yuan renminbi (35,8 miljard euro) naar 288,19 miljard CNY (43,18 miljard euro). De nettowinst ging van 21 miljard CNY (3,14 miljard euro) vorig jaar naar 27,86 miljard CNY (4,17 miljard euro) nu.

De grootste groei impuls heeft Huawei in het afgelopen jaar via zijn activiteiten op de consumentenmarkt weten te krijgen. De verkoop van mobiele apparaten zoals smartphones steeg in 2014 met 32,6 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Het Chinese concern heeft echter ook de omzet in de grootzakelijke markt weten te vergroten met een aanzienlijk percentage (27,3 procent). De derde bedrijfstak (die zich op de verkoop van netwerkinfrastructuur aan operators richt) zag de omzet eveneens stijgen (+16,4 procent).

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.