LG toont nieuwe versie gebruikersinterface voor eigen smartphones

markt_spelersHigh techconcern LG Electronics heeft maandag een nieuwe gebruikersinterface voor zijn mobiele apparaten (zoals smartphones) aangekondigd. LG stelt dat de gebruikersinterface 'eenvoudiger en intuïtiever' is. De software ('LG UX 4.0' gedoopt) krijgt zijn vuurdoop in de LG G4, een nieuw topmodel smartphone die eind deze maand op de markt komt.

LG wil met de eigen schil om het Android besturingssysteem het gebruik van een smartphone voor hun gebruikers makkelijker maken. Allereerst heeft LG het design van de user interface versimpeld. Functies zouden hierdoor makkelijker zijn te gebruiken. Een voorbeeld hiervan is de Quick Shot: een nieuwe functie waarmee gebruikers snel foto's kunnen nemen door te dubbel klikken op de Rear Key, zelfs terwijl het scherm is uitgeschakeld.

De UX 4.0 biedt gebruikers tevens een breed scala aan opties, gebaseerd op hun eigen voorkeuren en interesses. De nieuwe camera biedt drie verschillende gebruikersstanden: Simple, Basic & Manuel. Simple Mode doet al het werk automatisch. Manuel Mode bestaat uit verschillende modules en opties, voor een grotere controle over de camera-instellingen.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.