Samsung meldt teruggang in omzet en winst

markt_spelersHet Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung heeft vandaag voorlopige cijfers over het eerste kwartaal van 2015 naar buiten gebracht. Het bedrijf zegt dat zowel de omzet als de winst zijn gedaald ten opzichte van dezelfde periode in 2014. Aan het einde van de maand komt Samsung met de definitieve cijfers.

Volgens de eerste eigen schattingen is Samsungs omzet in vergelijking met dezelfde periode in 2014 met 12 procent gezakt, om uit te komen op rond de 39,3 miljard euro. Samsung denkt een operationele winst van 5 miljard euro te hebben gerealiseerd en dat is 31 procent lager dan in 2014.

De cijfers van de Zuid-Koreaanse fabrikant zijn aanmerkelijk beter dan industrieanalisten hadden verwacht. Komende vrijdag begint Samsung met de verkoop van de onlangs geïntroduceerde nieuwe topmodellen uit zijn Galaxy-smartphone-reeks: de Galaxy S6 en S6 edge. De verwachtingen van zowel het bedrijf als de aandelenbeurs over de verkopen van deze toestellen zijn hoog gespannen.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.