KPN neemt initiatief voor ‘Internet of Things Academy’

markt_spelersOperator KPN neemt met het Rotterdamse kennisinstituut RDM Makerspace het initiatief voor een Internet of Things Academy. Donderdag is de officiële kick off tijdens IoT Developers day in Utrecht. Allerlei bedrijven zullen de komende tijd hierbij aansluiten om het Internet of Things verder te brengen.

Jasper Snijder, directeur New Business van KPN Zakelijke Markt

‘Deze academie is een onafhankelijk platform waar ondernemers terecht kunnen voor meer kennis over Internet of Things. Daarnaast kunnen developers bij de Academy terecht voor het ontwikkelen van nieuwe toepassingen.’

Een mooi voorbeeld van het Internet of Things is het connected bagagelabel dat het bedrijf Fasttrack ontwikkelde: reizigers kunnen hiermee via internet eenvoudig hun bagage tracken en tracen. Onderzoeksbureau Gartner verwacht dat er binnen vijf jaar wereldwijd zo’n 25 miljard apparaten verbonden zijn met internet.

Ook bij KPN worden het netwerk en de diensten steeds vaker gebruikt om onderlinge verbindingen tot stand te brengen. ‘Voor ondernemers zorgen wij voor de connectiviteit, veilige data opslag en de data analytics tooling.’ Hiermee kan optimaal gebruik worden gemaakt van alle data die wordt gegeneerd door de apparaten en sensoren die zo meteen in de wereld worden geplaatst.

LoRa netwerk

Klanten maken nu al steeds vaker gebruik van internet om hun apparaten aan elkaar te verbinden. ‘Binnenkort kunnen ondernemers ook gebruik maken van connectiviteit via LoRa (het nieuwe long range, low power netwerk, red.), naast de mogelijkheden die 2G, 3G en 4G nu al bieden’, aldus Snijder. ‘Met LoRa is het voor ondernemers mogelijk om weer andere toepassingen te introduceren, want met deze nieuwe technologie worden diverse toepassingen die maar weinig data gebruiken, laagfrequent aan elkaar verbonden met internet.’

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.