Google start als MVNO in de Verenigde Staten

markt_spelersInternetgigant Google is in de Verenigde Staten begonnen met het aanbieden van mobiele telefoonabonnementen onder de naam 'Project Fi'. Omdat de zoekmachinegigant zelf geen netwerk heeft, maakt het als een Mobile Virtual Network Operator gebruik van de bestaande infrastructuur van operators T-Mobile US en Sprint.

Google Project Fi is vooralsnog alleen beschikbaar in de Amerikaanse thuismarkt van het internetconcern. Ook kunnen alleen gebruikers van een Google Nexus 6-smartphone een Project Fi-abonnement afsluiten. Het is niet bekend of en wanneer de dienst voor andere smartphone-gebruikers beschikbaar zal komen. Tevens heeft Google zich niet uitgelaten over de eventuele uitrol van zijn mobiele telefoonabonnementen in het buitenland.

Opmerkelijk aan Google Project Fi is dat de mobiele dataverbinding automatisch tussen wifi en de netwerken van de twee operators schakelt, gebaseerd op het sterkste beschikbare signaal. Het basispakket bestaat uit ongelimiteerd bellen en sms'en in de Verenigde Staten en gaat 20 euro kosten. Data gaat 8 euro per GB per maand kosten. Niet opgebruikte data wordt aan het einde van de maand weer 'teruggestort'.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.