T-Mobile belooft landelijke 4G-dekking in oktober

markt_spelersOperator T-Mobile zal, volgens een nieuwe planning, in oktober 2015 landelijke 4G-dekking in Nederland aanbieden. Dit betekent dat 95 procent van alle inwoners van Nederland dan woont in het 4G-dekkingsgebied van T-Mobile. De vernieuwing van het netwerk verloopt namelijk voorspoediger dan gepland.

Mark Klein, CEO T-Mobile

'De mobiele telecommunicatie sector speelt als vitale infrastructuur een zeer belangrijke rol in de innovatie- en concurrentiekracht van Nederland. Geen enkel ander land in Europa biedt zo’n goede landelijk dekkende mobiele infrastructuur als Nederland. In deze uiterst competitieve omgeving leggen wij onze ambitie nog hoger: het beste netwerk voor Nederland bouwen. Het T-Mobile 4G-netwerk is specifiek gebouwd met het oog op het fors toenemende datagebruik van consumenten en bedrijven in het komende decennium.'

Het onafhankelijke data-analysebureau DIKW analyseerde in Q4 2014 ruim 125.000 Ookla snelheidstesten in de gemoderniseerde gebieden van T-Mobile. Uit deze analyse is gebleken dat de netwerksnelheid van T-Mobile gemiddeld het hoogst is voor downloaden en uploaden ten opzicht van de twee andere netwerkaanbieders. Later dit jaar zal T-Mobile op het vernieuwde netwerk ook de LTE900-frequentie activeren waardoor klanten nog een extra kwaliteitsboost gaan ervaren. Vooral binnenshuis en op moeilijk bereikbare locaties. Hierdoor zal de beschikbaarheid van het 4G-netwerk verder toenemen.

Het netwerk van T-Mobile is speciaal gebouwd voor extreem grote hoeveelheden data. Dat is nodig, want T-Mobile ziet dagelijks het dataverbruik op zijn netwerk explosief stijgen. Op dit moment gebruiken dagelijks ruim één miljoen klanten het 4G-netwerk van T-Mobile. In totaal werd er op het T-Mobile netwerk in Q1 van 2015 54 procent meer data verbruikt dan in Q1 2014.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Voorjaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.